CD&V Geel is voor een open en verkeersvrij marktplein

  • Gepost op: 14 July 2017
  • Door: Voorzitter

De laatste weken werd via de lokale pers en op sociale media een hele discussie gevoerd over het al dan niet verkeersvrij houden van de Markt in Geel

CD&V Geel is voorstander van de Markt in zijn huidige vorm, namelijk open en verkeersvrij. Mochten daar twijfels over bestaan: dit blijft zo.

Wat het parkeren betreft zijn wij voorstander van het behoud van goed bereikbare parkings in ons centrum. Wij geloven dat we dit waarmaken met de parkings op de Werft en de Havermarkt (toch echt wel vlakbij de Markt !). Voor de handelaars van de Nieuwstraat en de Pas zijn er ook hun respectievelijke centrumparkings.

Wij geloven dat een verkeersvrije markt, met mogelijkheden voor evenementen en gekoppeld aan een sterk centrummanagement en kernversterkend beleid, een meerwaarde is voor de handel en horeca.

We werken als CD&V Geel daarom dan ook hard mee aan het organiseren van activiteiten op de Markt om dit plein maximaal te benutten en beleving te creëren. Zo zijn er de wekelijkse markten, de streekproducten- en ambachtenmarkt, de boekenmarkt, het stadsfestival, de Eurofeesten, ... maar ook recent het uitschrijven van een concessie voor 1 maand voor een winterevenement met schaatsbaan (een soort Winterland) in december. Dit moet leven in de brouwerij brengen, ook tijdens de donkere maanden.

Wat betreft sommige opmerkingen over het “doods” zijn van de Markt, stellen wij dat er toch weinig gezelligs is aan het kijken op een markt vol geparkeerde wagens.

Auto’s op onze mooie markt, parkeerbelijning, parkeermeters, verkeersborden,... geef ons maar een marktplein dat open, autovrij, gezellig en kindvriendelijk is !